Ζαχαρίας Πορταλάκης - Χρηματηστηριακή Α.Ε.

Side Photo

Ιστορικη διαδρομη

Ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης, ιδρυτής και κύριος μέτοχος της εταιρείας «ΖΑΧΑΡΙΑΣ Γ. ΠΟΡΤΑΛΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ» υπήρξε μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών από την 9-4-1981 ως Χρηματιστής. Διετέλεσε Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Χρηματιστών (ΣΕΧ) από την 14-7-1989 έως την 19-2-1991. Στην συνέχεια ο Σύνδεσμος Ελλήνων Χρηματιστών (ΣΕΧ) μετονομάσθηκε σε Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Επίσης εξελέγη μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 26-1-2011 για τριετή θητεία. Ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης είχε ήδη 10ετή εμπειρία στον χώρο διατηρώντας ως χρηματιστής του ΧΑΑ την δική του Ατομική Χρηματιστηριακή Επιχείρηση από το 1981 έως το 1990 οπότε η εταιρεία μετατράπηκε στην σημερινή Ανώνυμη Χρηματιστηριακή Εταιρεία.

Από την 4-12-1990 ήταν Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΖΑΧΑΡΙΑΣ Γ. ΠΟΡΤΑΛΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ». Από την 5-5-2016 την θέση του Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Χρηματιστηριακού Εκπροσώπου ανέλαβε η κόρη του Ελευθερία Πορταλάκη.

Η εταιρεία συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα στον χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς αντιμετωπίζοντας με δυναμισμό τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος.